Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Prodavnice i supermarketi

Veleprodaja poput Masutisa ili Arvanitidisa, jedan od vodećih i najvećih trgovinskih lanaca u Grčkoj sa velikom i šarolikom ponudom hrane jeftiniju nego u našim trgovinskim lancima. Nalazi se na samom ulasku u Leptokariju, levo skretanje pre prve benziske pumpe. Naša preporuka je da tamo idete u nabaku hrane. Za povrće bi ipak preporučili njihovu pijacu koja je utorkom, ili preko nedelje u samom centru imate tezge sa voćem i povrćem.

Pijaca u Leptokariji

Sto se kupovine tice, utorak je pijacni dan. Pijaca u mesto je jedna od vecih u kraju, a pored voca i povrca, ribe, nudi se i slatkise, zacini, garderoba i kucne potrebstine. Sama pijaca i nije prevelika, prostire se na nekih 30-ak metara, i nalazi se na glavnom putu koji preseca Leptokariju na gornji i donji deo. Nema potrebe za ranim ustajanjem, jer prodavci tezge montiraju oko osam sati ujutru. Dobra strana pijace je sto možete nabaviti svežu ribu, dok se ostale cene kreću u rangu onih u supermarketima. Na masline obratite posebnu paznju. Pa da krenemo redom.

Jedan od najpoznatijih simbola grcke i grckog mora jesu masline, i na njih treba obratiti posebnu paznju. Masline su skuplje nego u Lidlu, ali su u rinfuzi. Prodaju se sveze, ima ih nekoliko vrsta a cene se krecu od 1.5 do 5 € po kilogramu, čistog ploda bez košpica, dok je domaće maslinovo ulje 2dcl 2 eura.

Cene voća u sezoni za jedan kilogram se krecu manje vise ovako: breskve 0.5€, lubenice do 0.3. grozdje 0.8e - 1.5, nektarine 1.5. Cene voća su nešto skuplje u odnosu na one koji možete da kupite u večernjoj šetnji na šetalištu. Supermarketi se nalaze na gotovo svakom cosku. hleb 0.55, mleko 0.8, sladoled porodicni 2kg 2 €

Riba je nešto skuplja nego na Halkidikiju, i cene se kreću oko 7 eura. Hobotnica je 10 eura, a jedina riba koja je jeftinija su girice 4 eura kilogram, ostala se kreće od 7-8 eura pa čak do 12 eura po kilogramu.

Shoping u Leptokariji

Kada se prica u kupovini garderobe, i u leptokariji mozete kupiti kvalitetne krza i jakne, kao i ostale proizvode kozne industrije. cene su u rangu kvaliteta, a cenjkanje ne "pod obavezno", te kozne jakne i krzna mozete kupiti i do 40% jeftinije. Za vecu ponudu koznih jakni svakako je preporuka da odete u Paraliju, koja ima preko 100 radnji ove robe. Za potpuni dozivljaj lepto ipak je preporuka i da malo zadjete po ulicama u gornjem delu grada koji je prema olimpu.

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Leptokaria 2024!