Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Šta posetiti tokom letovanja u Leptokariji

 

Platamonska tvrdava se nalazi na jugoistocnoj strani Olimpa,prvobitno su je izgradili Vizantijci da bi je kasnije izmenili Franci pocetkom 13-og veka.Danas je restaurirana i predstavlja mesto održavanja raznih kulturnih svecanosti i manifestacija.Paralia - ukoliko želite da obiđete veće gradove Olimpik oblasti onda je poseta mestu Paralia pravo rešenje. Očekuje vas široka plaža, dosta veći izbor prodavnica i marketa, i naravno bogatiji noćni život.

 

Solun - drugi po velicini grad u Grckoj, osnovan u 4. veku p.n.e.Danas je Solun moderan, kosmopolitski, trgovacki, saobracajni, univerzitetski, kulturni i religiozni centar ove regije. Poseta srpskom vojnickom groblju na Zejtinliku gde se nalaze posmrtni ostaci 7441 srpskog vojnika koji su svoje živote ostavili probijajuci Solunski front 1918. godine.Potom poseta crkvi svetog Dimitrija zaštitnika grada, Beloj Kuli koja je ozidana u 15. veku i predstavlja deo nekadašnjeg odbrambenog bedema Soluna. A danas se u ovom zdanju nalazi Muzej vizantijske kulture. Potom šetnja do trga Aristotelus, spomenika Aleksandru Makedonskom, Galerijeve slavoluke,Rotondu i Arheološki muzej.Slobodno vreme možete iskoristiti da posetite cuvenu solunsku pijacu, robne kuce i ekskluzivne prodavnice, a zatim opciono polazak do najpoznatijeg i najveceg Shoping mola Cosmos, koji se nalazi van grada.

Waterland(Thessaloniki) - jedan od najvecih vodenih parkova u Evropi! Obuhvata površinui od 150.000 kvadratnih metara i do sada je u njemu uživalo više od 3.000.000 posetilaca. Bazeni, tobogani, razne igre, prostor za zabavu i rekreaciju i nova atrakcija Piratsko ostrvo kao i zelenilo u kome se WATERLAND nalazi, omogucavaju raznovrsne aktivnosti u ovom magicnom prostoru zanimljivom za sve generacije!

 

Meteori - ka neverovatnim kamenim kulama krenite u ranim jutarnjim satima. Posetite. crkvu Sv. Petke, afroditine izvore zdravlja i lepote. Nadalje put void do podnožja Olimpa kroz klanac Tembi, pored Larise do gradica Kalambake koji je u podnožju Meteora. Tu možete videti radionicu rucno radenih ikona i prodavnicu suvenira. Na Meteorima posecujemo gavni manastir Preobraženja (Veliki Meteori) i jedan ženski manastir.

 

Atina - odlazak do grcke prestonice i obilazak: trgova Omonija i Sintagma, Parlamenta i naravno Plake (Atinske Skadarlije). Preporucujemo vožnju metroom, smenu straže ispred Parlamenta, Akropolj, Partenon i naravno boemsku Plaku. vožnja turistickim vozicem do obližnjeg, živopisnog Platamona i istoimene srednjevekovne tvrdave

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Leptokaria 2024!